< AB Ballonvaarten: nieuws en nieuwtjes
 
naar de Homepage
 
Boek een droomvlucht

Nieuws

Prachtige Kerstballon bij elke geschenkbon in december (nieuwsbericht van 7 december 2017)

Bij elke aankoop van een geschenkbon in december kan je er volledig gratis een prachtige decoratieve kerstballon bij krijgen!  Wens je dit, vermeld het dan gewoon bij de bestelling.  De ballon is ongeveer 35cm hoog.  De cadeaubon in combinatie met deze ballon: een onvergetelijk geschenk!

Heerlijke najaarsdagen (nieuwsbericht van 18 september 2017)

Het najaar brengt traditioneel nog prachtige dagen om te ballonvaren!  Heb je een geschenkbon liggen, of wil je een nieuwe boeking doorgeven?  Aarzel dan niet en neem contact op via info@ballonvaren.be of op 09 356 64 84.

Heel persoonlijk contact (nieuwsbericht van 8 september 2017)
 

Bel je naar 09 356 64 84, dan krijg je altijd persoonlijk contact met Koen of Karen.  Zij zijn allebei op de hoogte van alles wat ballonvaren betreft.  Met hen kan je jouw persoonlijke wensen voor de ballonvaart bespreken.

WWW.BALLONVAARDERS.BE (nieuwsbericht van 14 augustus 2017)
 
Er is nu ook een nieuwe versie van deze website, speciaal voor gebruik op smartphones.  Deze vind je terug onder www.ballonvaarders.be
Droomvaart over Gent (nieuwsbericht van 30 juli 2017)
 

Zowat elke week maken we vaarten over Gent.  Het is een bijzonder indrukwekkende historische stad.  Omdat er geen vliegveld meer is in de regio Gent, kunnen ballonnen er onbeperkt overheen varen, mits ze zich aan de minimale wettelijke hoogte houden natuurlijk.

Droom je zelf ook van zo'n unieke vaart over de stad?  Twijfel dan niet, en boek nu!  09 356 64 84 of info@ballonvaren.be, en voor je het goed en wel beseft ontdek je Gent vanuit de lucht!

Compleet is bij www.ballonvaren.be ook ècht compleet (nieuwsbericht van 29 juli 2017)
 

Beleef je een ballonvaart met ons, dan beleef je die helemaal compleet.  Onze piloten geven vooraf een rustige en uitgebreide briefing-deze gaat niet enkel over veiligheid, maar ook over de werking van een luchtballon.  Na de briefing ben je getuige van het vullen van de ballon, van A tot Z.  Wil je graag een handje toesteken, dan is dat van harte welkom, maar het wordt nooit door ons verplicht.  Maak je liever foto's, geniet je liever vanaf de zijlijn, allemaal prima!  Je gaat omhoog voor een vaart van minimaal één tot anderhalf uur, op diverse hoogtes-je blijft niet de hele vaart hoog of de hele vaart laag-je beleeft de tocht echt in al zijn aspecten.  Tijdens de vaart antwoordt de piloot met heel veel plezier op al jouw vragen.  Na de landing is er een gezellige drink, met wat kleine versnaperingen erbij-ook dit verloopt in alle rust en sereniteit.  Tot slot kan je gebruik maken van onze kosteloze service om teruggebracht te worden naar de startplaats. Jouw familie of vrienden zijn natuurlijk van harte welkom indien ze dat wensen, maar er wordt niet standaard van jou verwacht dat je zelf mensen organiseert die jou ophalen van de landingsplaats. 

Kom je met ons ballonvaren, dan willen we dat dit een op en top onvergetelijke, rustgevende en zorgeloze ervaring is, waarbij je zelf niks hoeft te regelen.  Precies om die reden komt ruim 80% van al onze passagiers later nog eens terug om opnieuw mee te varen, maar dan meestal samen met vrienden of familie, die ze warm gemaakt hebben voor dit bijzondere avontuur.  En daar zijn we heel trots op!

Ballonnen zijn ook prachtige onderwerpen voor hobbyfotografen (nieuwsbericht van 26 juli 2017)
 

Niet alleen voor de mensen die erin meevaren, maar ook voor fotografen, vormen ballonnen een prachtig onderwerp!  Vaak sturen (hobby)fotografen ons prachtige beelden door.  Deze foto mochten we ontvangen van Rudi Kockelbergh.  Hij is crew bij diverse ballonteams, heeft een hart voor ballonnen, en weet als geen ander vanuit welke hoek je een ballon en zijn passagiers het best in beeld kan brengen.  Keep up the good work, Rudi!

Voor heel speciale gelegenheden (nieuwsbericht van 30 juni 2017)
 

Onze 'special shape' Smurfenballon kan ook ingehuurd worden, voor heel speciale gelegenheden!  Hij biedt plaats aan 2/3 passagiers + de piloot, en tovert een brede lach op ieders gezicht, bij jong en oud!

Goede uitrusting (nieuwsbericht van 4 juni 2017)
 

Heel wat elementen zijn bepalend voor de kwaliteit van jouw ballonvaart-ervaring: een rustige, ervaren, vriendelijke piloot en aangename teamleden, een recente ballon in topstaat, goed weer, en een stevige uitrusting op de grond.  Aan al deze elementen besteden we bijzonder veel aandacht. 

Na al die jaren in de ballonvaart kunnen we één ding met zekerheid zeggen: de ene ballonvaart is de andere niet!  Er zit een bijzonder groot verschil in de manier van werken tussen de aanbieders.  En een ballonvaart maak je toch niet elke dag? 

Zomer! (nieuwsbericht van 18 mei 2017)

Heb je nog een geschenkbon liggen, of wil je graag een nieuwe reservatie plaatsen?  Aarzel dan niet om te mailen naar info@ballonvaren.be of te bellen naar 09 356 64 84.  Tot binnenkort!

Nieuwe uitvalsbasis (nieuwsbericht van 2 april 2017)
 

Vanaf vandaag werken we vanuit een nieuwe uitvalsbasis.  Voor de opslag van al onze ballonnen, aanhangwagens en volgwagens hebben we een apart gebouw aangekocht in Destelbergen, op slechts 2km van ons kantooradres.  In dit gebouw spreken al onze piloten en teamleden af voor jouw ballonvaart.  Hier treffen ze alle laatste voorbereidingen, en worden de laatste weers- en windvoorspellingen besproken.

 
Weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen (nieuwsbericht van 1 april 2017)
 

Onze teams hebben een zeer gevarieerde en uitdagende winter achter de rug.  Onze ballonnen waren de voorbije maanden aan het varen in India, zuid-Frankrijk, Oostenrijk, Engeland en Australië.  Ook kreeg in België onze volledige vloot ballonnen, aanhangwagens en volgwagens opnieuw zijn grote winteronderhoud.  Alles en iedereen is er weer klaar voor, en alle piloten en teamleden hebben er heel veel zin in!

Deze winter hebben we ook een extra passagiersballon aangekocht, om onze vloot perfect afgestemd te houden op de vraag van onze klanten.  De extra ballon is de OO-BVX, een geel-zwart gestreepte Cameron O-160, geschikt voor vaarten met 6 passagiers + de piloot.

De vloot werd nog verder uitgebreid met een Cameron Z-42, een heel kleine ballon die plaats biedt aan enkel de piloot.  Deze ballon zal vooral ingezet worden voor oefenvaarten van nieuwe piloten, en voor speciale acties (fotoreportages, demonstraties, enz).

Vandaag maakten we opnieuw een prachtige vaart vanuit Destelbergen. 

We kunnen ons geluk niet op.  De lente is er weer!  Twijfel dus niet om jouw eigen ballonvaartavontuur nu vast te leggen door te bellen naar 09 356 64 84 of te mailen naar info@ballonvaren.be, en voor je het weet droom je weg in één van onze luxueuze ballonmanden.

Hét origineelste Kerstkado voor elke single (nieuwsbericht van 13 december 2016)
 

Geef jouw single vriend(in) of familielid dé ervaring van zijn/haar leven, en bekroon jezelf tot matchmaker!

Geef ze de kadobon voor onze ballonvaart voor singles!!

Mail voor meer informatie naar info@ballonvaren.be

Feestdagen voor de deur-nu gratis Kerstballon bij elke geschenkbon (nieuwsbericht van 10 december 2016)
 

Voor we het goed en wel beseffen is het jaar opnieuw voorbij.  De feestdagen zullen er weer snel zijn! 

Vind je het moeilijk om voor de eindejaarsgeschenken nog origineel uit de hoek te komen?  Geef dan zeker een cadeaubon van AB Ballonvaarten aan wie jou lief is.  Een fantastisch geschenk, en voor de ontvanger een werkelijk onvergetelijke ervaring!

Wie in december een geschenkbon koopt, krijgt hier helemaal gratis een prachtige Kerstballon bij.  De ballon (met ophangsysteem) is 35cm hoog, en heeft een diameter van 15cm.  In de mand zit een Kerstman.  Een mooier en beter toepasselijk Kerstpakketje zal je niet vinden.

Bel met Koen of Karen op het nummer 09 356 64 84 om alles verder te bespreken.

Wat doet een ballonvaarder in de winter? (nieuwsbericht van 15 november 2016)
 

Deze vraag krijgen we vaak te horen.

De winterperiode is voor ballonvaarders het moment om alle materialen opnieuw netjes te maken na het seizoen, om de ballonnen te laten keuren, en...om af en toe ook nog te varen.  Ook de winter brengt altijd weer een aantal heel mooie vriesdagen met prachtige zichtbaarheden.  Dan kriebelt het, en dan gaan ballonvaarders toch weer omhoog.  Het aantal mooie dagen is natuurlijk veel kleiner als in de lente, de zomer en de herfst.

In de winter maken de teams van AB Ballonvaarten ook verre reizen met hun ballonnen.  Vorige week maakten we 3 prachtige vaarten in zuid-Frankrijk, komende week vertrekt één van onze teams naar India (Taj Mahal) om daar te varen, in januari 2017 staan de Oostenrijkse bergen op het programma.  In maart 2017 varen we in Australië, en we sluiten de winter af met vaarten in Nieuw-Zeeland, begin april 2017.  Daarna wordt het in België opnieuw snel beter en stabieler weer, en dan plannen we opnieuw dagelijks ballonvaarten in eigen land.

Terugblik op seizoen (nieuwsbericht van 6 november 2016)
 

De start van het seizoen is behoorlijk uitdagend geweest, met veel wind en veel regen.  Maar vanaf eind juli tot vorige week hebben we bijna dagelijks kunnen varen.  We kunnen uiteindelijk heel tevreden terugkijken op de voorbije zomer!

Opnieuw is bij de boekingen gebleken dat prijs niet de belangrijkste factor is.  We zijn absoluut niet de goedkoopste ballonvaarders, en die ambitie hebben we ook niet. We merken dat onze passagiers heel bewust kiezen voor onze kwaliteit, onze bijzondere aandacht voor veiligheid en vriendelijkheid, onze drang naar de perfectie in service, en onze flexibiliteit. Met onze vloot van 12 ballonnen kunnen we aan elke wens de juiste invulling geven.

Ondertussen zijn we opnieuw volop aan het werken aan een gedeeltelijke verandering van onze vloot ballonnen naar volgend jaar toe.  Een paar heel concrete projecten zitten al in een finale fase. Houd dus zeker deze pagina in het oog.

Gentse Feesten (nieuwsbericht van 12 juli 2016)
 

Vanaf 15 tot en met 24 juli vinden de jaarlijkse Gentse Feesten opnieuw plaats.  Altijd een machtig spektakel!  Tijdens de Gentse Feesten plannen we enkele vaarten over het centrum van de stad.  Wil je graag mee aan boord om de drukte eens te bewonderen vanuit de lucht?  Neem dan contact op met Koen of Karen via info@ballonvaren.be of op het nummer 09 356 64 84.  Tot binnenkort!

Gefeliciteerd, papa! (nieuwsbericht van 12 juni 2016)
 
Gefeliciteerd aan alle papa's op deze bijzondere dag!  Velen worden vandaag extra verwend met een prachtige cadeaubon voor een ballonvaartavontuur met AB Ballonvaarten op een datum naar keuze.
Gelukkige Moederdag! (nieuwsbericht van 8 mei 2016)
 

Vandaag ontvangen heel wat Vlaamse moeders een geschenkbon van AB Ballonvaarten!  Zij zullen in de komende weken hun eigen onvergetelijk ballonavontuur beleven in één van onze manden.

Heb je nog geen geschenk?  Aarzel dan niet om snel een online cadeaubon aan te vragen!  Je hebt deze na enkele minuten in de mailbox.  Betaling kan via overschrijving of eender welke andere betalingsvorm naar keuze (Visa, enz).  We zullen er een prachtige belevenis van maken voor jouw mama!

Verdere uitbreiding van onze vloot (nieuwsbericht van 4 mei 2016)
 

Op 26 april werden Koen en Karen, de bezielers van AB Ballonvaarten, gelukkige ouders van een dochtertje.  Ze kreeg de naam Lente mee.  Lente stelt het zeer goed en is heel rustig.

Om haar geboorte te vieren wordt de vloot verder uitgebreid met een ballon in de vorm van baby Lente.  Wegens de steeds toenemende vraag naar privé-vaarten (in een aparte mand, zonder andere passagiers) hebben we beslist om deze ballon te laten bouwen in een formaat voor piloot + 4 passagiers.

Vanaf eind augustus 2016 kan Lente geboekt worden voor vaarten met passagiers.

Prachtige start nieuw seizoen (nieuwsbericht van 1 mei 2016)
 

Wat een fantastische start van het nieuwe seizoen!  Temperaturen tot wel 25 graden deze week, geen regen, heel mooie zichtbaarheden!  We zijn opnieuw helemaal uit de startblokken geschoten.

Heb je nog een geschenkbon liggen, of wil je graag een nieuwe reservering plaatsen?  Aarzel dan niet om contact op te nemen met Koen of Karen op het nummer 09 356 64 84, of via een mailtje naar info@ballonvaren.be

Ballonvaartseizoen voor de deur (nieuwsbericht van 15 februari 2016)
 

Het nieuwe ballonvaartseizoen staat voor de deur!  Heb je nog een geschenkbon liggen, stuur dan een mailtje naar info@ballonvaren.be om jouw voorkeurdata door te geven.  Je ontvangt snel een bevestiging met alle details.

Laat de lente maar komen!  Wij zijn er klaar voor.

Ballonvaart onvergetelijk geschenk voor Valentijn! (nieuwsbericht van 15 januari 2016)
 

Op 14 februari vieren we Valentijn, en wat is er romantischer als een prachtige ballonvaart?

Schenk aan jouw partner nu een uniek pakketje aan de tijdelijke speciale totale promotieprijs van 269€ alles inbegrepen, met daarin een geschenkbon voor 2 personen. De geschenkbonnen blijven een jaar geldig.  De datum kunnen jullie zelf kiezen.

Wil je het nog unieker? Boek dan ons exclusieve 'Love is in the air' arrangement in een aparte ballon voor 2 personen!

Vragen? Mail nu naar info@ballonvaren.be voor alle details.

We wensen iedereen een fantastisch mooi, gezond, gelukkig en geslaagd 2016! (nieuwsbericht van 1 januari 2016)
Speciale feestprijs voor geschenkbonnen! (nieuwsbericht van 4 december 2015)
 

Profiteer NU van onze speciale feestprijs van 135€ pp (ipv 149€ pp) voor geschenkbonnen.  Voor kinderen tot en met 12 jaar bedraagt de prijs slechts 99€.  Bij onze tarieven is alles inbegrepen!  U hoeft nergens meer voor bij te betalen op de dag van de vaart.  Het arrangement is helemaal compleet.  Na de landing kunnen we de passagiers gratis terugbrengen naar de opstijgplaats met onze wagens.

Een geschenkbon van AB Ballonvaarten...hèt ultieme geschenk voor Kerst en Nieuwjaar!

Bel nu met Koen of Karen op het nummer 09 356 64 84, of mail naar koen@ballonvaren.be

We kunnen de geschenkbon opsturen, of u kan deze bij ons ophalen. De geschenkbon wordt geleverd met een mooie geschenkverpakking erbij!

Fantastische nazomerdagen! (nieuwsbericht van 5 oktober 2015)
 

We genieten ook in oktober nog van bijzonder mooie ballonvaarten!  De herfstkleuren verschijnen in het landschap, en het weer is vaak heel stabiel.

 
Dagelijks meerdere ballonvaarten (nieuwsbericht van 28 juli 2015)
 

Tot half oktober plannen we dagelijks meerdere ballonvaarten.  Heb je nog een geschenkbon liggen, of wil je graag een nieuwe reservatie plaatsen?  Bel dan met Koen of Karen (09 356 64 84) of mail naar info@ballonvaren.be

Dan plannen we meteen jouw eigen droomvaart in!

De essentie van ballonvaren (nieuwsbericht van 8 mei 2015)
 

Ballonnen toveren een lach op ieders gezicht, van jong tot oud.  Dat is de essentie van ballonvaren!  Ervaar dit unieke gevoel zelf, en boek nu jouw eigen droomvaart bij Koen of Karen via info@ballonvaren.be

Uniek geschenk voor Moederdag (nieuwsbericht van 3 mei 2015)
 

Binnen exact één week, op 10 mei, is het opnieuw Moederdag.  Een ballonvaart-geschenkbon is dè unieke verrassing om jouw moeder te bedanken voor al haar goede zorgen!  Je ontvangt de bon met een mooie gouden geschenkenvelop erbij.

Fotoshoot huwelijk (nieuwsbericht van 28 april 2015)
 

Afgelopen zondag trokken we naar Antwerpen voor een unieke fotoshoot met één van onze ballonnen.  Door zijn bijzonder bont kleurenpalet is onze ballon 'Patch' uitermate fotogeniek.  Het verloofde koppel zal de foto's gebruiken voor de uitnodigingen voor het huwelijk op 1 augustus.

Eerste vaart met onze ballon 'Nostalgia' (nieuwsbericht van 25 april 2015)
 

Gisteren maakten we de eerste vaart met onze ballon 'Nostalgia'.  Dit is een Cameron Viva 77, die vooral zal gebruikt worden voor opleidingsvaarten, oefenvaarten en examenvaarten.

Onze nieuwste luchtballon (nieuwsbericht van 22 april 2015)
 

Deze gloednieuwe ballon voor 6 passagiers wordt vanaf mei 2015 toegevoegd aan onze vloot!  Met de ballon zullen we vaarten maken in binnen- en buitenland.  We hopen dat hij heel veel kinderen mag laten glimlachen!

YES...daar is de lente! (nieuwsbericht van 13 april 2015)
 

Daar is de lente!  De voorbije week hebben we al wat vaarten kunnen maken, en voor de komende week wordt er heel mooi weer met temperaturen tot wel 25 graden verwacht!  Hier worden ballonvaarders gelukkig van :-)

We plannen vanaf nu opnieuw dagelijks passagiersvaarten met één of meerdere van onze ballonnen.

Heb je nog een geschenkbon liggen, of wil je graag een nieuwe reservatie plaatsen?  Mail dan snel naar info@ballonvaren.be, of bel met Karen of Koen op het nummer 09 356 64 84.  Dan kunnen we al jouw wensen in detail bespreken, en jouw droomballonvaart concreet inplannen.

Ballon toegevoegd aan onze vloot (nieuwsbericht van 8 april 2015)
 

We hebben opnieuw een ballon toegevoegd aan onze vloot.  Het gaat om de Cameron Viva 77 met registratie G-BSEH.  De ballon zal ingezet worden voor de opleiding en de tussentijdse controlevaarten van onze piloten, en voor buitenlandse reizen.  Hij zal in de komende maanden al vaak in de lucht te zien zijn boven Gent en omgeving.

Ballonvaren in de Filipijnen (nieuwsbericht van 26 maart 2015)
 

Na de vaarten in Thailand is onze Smurfenballon doorgereisd naar de Filipijnen, waar hij op dit moment deelneemt aan een heel groot evenement in de stad Lubao.  Daar zijn 44 ballonnen uit alle hoeken van de wereld samengekomen. Ook één van onze teams is van de partij!

Ballonvaren in Thailand (nieuwsbericht van 6 maart 2015)
 

Niet enkel in België maken we ballonvaarten.  Op dit moment zit één van onze teams in het zuiden van Thailand met de Smurfenballon, om daar te varen boven de stad Hat Yai.  Elke avond wordt de ballon ook nog rechtop gezet voor een indrukwekkende lichtshow.  Vele tienduizenden bezoekers komen hierop af, om de Smurf en de collega-piloten uit alle werelddelen aan het werk te zien.

Onderhoud helemaal klaar (nieuwsbericht van 1 maart 2015)
 

Tegen de start van de lente hebben we elk jaar alle materialen weer helemaal startklaar voor het nieuwe seizoen.  Alle auto's en aanhangwagens hebben hun onderhoud gekregen, en alles is gekeurd.  Alle ballonnen hebben hun jaarlijks onderhoud èn de grondige jaarlijkse keuring gekregen.  Wij zijn er helemaal klaar voor, en we hebben er bijzonder veel zin in!

Laat de zomer maar komen!

Wil je jouw ballonvaart reserveren?  Bel dan meteen naar het nummer 09 356 64 84 of stuur een mailtje naar info@ballonvaren.be; je zal meteen geholpen worden.

Prachtige wintervaarten (nieuwsbericht van 20 februari 2015)
 

Ook in de winter krijgen we elk jaar wel wat mooie dagen om te ballonvaren.  In de mand is het helemaal niet koud, omdat je met de wind mee beweegt en omdat de branders veel warmte afgeven.

Wil je zelf ook eens zo'n prachtige vaart beleven met AB Ballonvaarten?  Bel dan snel met Koen of Karen op het nummer 09 356 64 84 om een afspraak te maken.

Valentijn! (nieuwsbericht van 14 februari 2015)
 
Heb je nog een laat Valentijnsgeschenk nodig voor vanavond?  Bel dan snel naar 09 356 64 84, en we mailen de geschenkbon meteen door naar jou!
Team in de Oostenrijkse Alpen (nieuwsbericht van 15 januari 2015)
 

Op dit moment zit één van onze teams in de Oostenrijkse Alpen met onze Samsonite ballon, om daar gedurende 8 dagen onvergetelijke tochten te maken.

Een heel gelukkig 2015! (nieuwsbericht van 1 januari 2015)
 
We wensen iedereen een fantastisch, gelukkig en gezond 2015!
Uitzonderlijke Kerst- en Nieuwjaarskorting! (nieuwsbericht van 3 december 2014)
 

Vanaf 1 tot en met 31 december 2014 kan u genieten van een uitzonderlijke Kerst- en Nieuwjaarskorting op onze tarieven! 

BEL NU naar 09 356 64 84 voor meer details over de speciale prijzen voor uw geschenkbonnen.

 
Varen in de Alpen! (nieuwsbericht van 3 december 2014)
 

In januari 2015 reist naar jaarlijkse gewoonte één van onze teams af naar de Oostenrijkse Alpen om daar deel te nemen aan een onvergetelijk ballonevenement.

We kunnen niet wachten om opnieuw te genieten (en muisstil te worden) van vergezichten zoals dit...

 

Winterwerk in de loods, maar...we stoppen niet met varen (nieuwsbericht van 3 december 2014)
 

In december staat traditioneel het onderhoud van al onze eigen ballonnen, wagens en aanhangwagens op de planning.  Vanaf de vroege ochtend tot de avond zijn we aan de slag in onze werkplaats om ervoor te zorgen dat alles weer tiptop in orde staat voor het volgende seizoen.

Maar bij mooi weer gaan we ook op winterdagen nog omhoog!  Vaak leveren de heel koude winterdagen met oostenwind unieke vergezichten, omdat er dan weinig vocht in de lucht is.

 

Ook de herfst en winter brengen prachtige dagen om te ballonvaren (nieuwsbericht van 13 oktober 2014)
 

Het 'typische' ballonvaartseizoen (maart tot oktober) ligt nu bijna achter ons.  We kijken tevreden terug.  Juli en augustus waren minder goede maanden door wind, regen en onweer.  De weergoden hebben ons in september en de eerste helft van oktober gelukkig geholpen om de achterstand opnieuw in te halen.  Bijna iedereen die een ballonvaart geboekt had, heeft ondertussen ook kunnen varen.

Maar ook in de herfst en de winter krijgen we elk jaar een aantal prachtige dagen voor onvergetelijke ballonvaarten.  We houden de hele winter altijd minstens 3 ballonnen startklaar om nog te kunnen varen bij mooi weer.

Wil je zelf deze herfst/winter een ballonvaart meemaken?  Twijfel dan niet om nu een afspraak te maken via info@ballonvaren.be of op het nummer 0478 20 75 90. Tot binnenkort!

We houden van de nazomer (nieuwsbericht van 11 september 2014)
 

September en oktober brengen vaak prachtig en stabiel nazomerweer.  Het is ook de meest geschikte periode wat landingsplaatsen betreft.  Het meeste gras en koren is gemaaid.

Wil je zelf nog een ballonvaart maken voor de winter opnieuw start?  Twijfel dan niet om nu een afspraak te maken via info@ballonvaren.be of op het nummer 0478 20 75 90. Tot binnenkort!

 

 

Belgische luchtballon boven Bristol, Engeland (nieuwsbericht van 12 augustus 2014)
 

Gisterenavond kwam ons 'Smurfenteam' veilig en wel thuis uit Engeland.  Daar hebben ze deelgenomen aan het jaarlijkse 'Bristol International Balloon Fiesta', samen met 150 andere ballonnen uit de hele wereld.  Bristol is één van de belangrijkste steden ter wereld wat ballonvaren betreft.  Het is immers de stad waar de moderne luchtballon uitgevonden werd, door Don Cameron.  Zijn bedrijf 'Cameron Balloons' is nog steeds de grootste ballonfabriek ter wereld.  Al onze luchtballonnen zijn afkomstig uit de fabriek van Cameron Balloons, dus ook de Smurf.  Heel even mocht onze Smurf terug naar zijn geboorteplaats, en hij maakte er 4 prachtige vaarten in heel goed gezelschap.  Het was genieten!

 

Dit zie je vanuit een ballonmand boven Oost-Vlaanderen (nieuwsbericht van 8 juli 2014)
 

2014 is tot nu toe een echt fantastisch mooi jaar.  In vergelijking met de voorbije 3 seizoenen hebben we al bijzonder veel kunnen varen. De luchten zijn ook meestal heel zuiver, en daardoor kunnen we genieten van bovengemiddeld goede zichtbaarheden.

Deze foto maakten we een paar dagen geleden tijdens een vaart vanuit Destelbergen richting Waasland.

Wil je dit zelf ook ervaren?  Twijfel dan niet, en reserveer nu jouw eigen ballonvaart.

 

Allereerste vaart met nieuwe ballon 'Patch' (nieuwsbericht van 8 juli 2014)
 

Gisteren maakte onze nieuwe ballon 'Patch' zijn allereerste vaart.  De tocht bracht ons vanuit Destelbergen over Heusden, Melle en Gontrode. We landden op een mooi gemaaid grasveld in Oosterzele, waar we nog een gezellige toast uitbrachtten op de geslaagde eerste vaart!  Deze nieuwe ballon zal vanaf nu heel veel te zien zijn in de lucht boven groot-Gent.

 

En nog een gloednieuwe ballon in onze vloot! (nieuwsbericht van 13 juni 2014)
 

Bij ons permanente streven naar absolute veiligheid, comfort en topkwaliteit bij de uitvoering van onze vaarten, hoort ook dat we veel investeren in nieuw materiaal.  We zijn heel fier met de inmiddels 3de Porsche-ballon die we beginnen te varen!

De ballon kreeg gisteren in Ashton Court Park in Bristol (Engeland) zijn test inflation, en zal vanaf juli 2014ingezet worden voor onze passagiersvaarten in België.

 

Gloednieuwe ballon in onze vloot (nieuwsbericht van 24 mei 2014)
 

Na de pensionering van onze rood-witte ballon 'OO-BOS' hebben we nu een waardige opvolger binnen de vloot.  Deze gloednieuwe ballon werd gebouwd door de firma Cameron Balloons in Bristol (UK), en zal vanaf juni ingezet worden voor onze ballonvaarten.

De bonte kleurenkeuze verwijst naar de ballon waarmee de families STRELZYK en WETZEL op 16 september 1979 één van de meest tot de verbeelding sprekende ballonvaarten ooit gemaakt hebben. In september 2014 is het precies 35 jaar geleden dat de families vluchtten uit Oost-Duitsland met de volledig zelfgebouwde ballon.
De families wilden absoluut niet opvallen, dus kochten ze overal kleine hoeveelheden stof, en naaiden die aan elkaar.
In 1982 maakte Disney een film (Night Crossing) die dit waargebeurde verhaal vertelt. Een absolute aanrader om te bekijken op een regenachtige dag!

 

Welkom thuis, lieve Smurf! (nieuwsbericht van 22 mei 2014)
 

In de voorbije maanden werd onze Smurfballon in de fabriek van Cameron Balloons in Bristol (Engeland) voorzien van een nieuw aangezicht.  Hij is opnieuw heel fris, en klaar voor heel veel nieuwe avonturen in binnen- en buitenland!

 

We krijgen er maar niet genoeg van (nieuwsbericht van 19 mei 2014)
 

Gisterenavond startten we met maar liefst 5 ballonnen vanuit Destelbergen.  De indrukwekkende vaart bracht alle ballonnen over de noordkant van het centrum van Gent.  Het was schitterend!

Ook vanmorgen waren we aan het ballonvaren.  Deze foto maakten we vanuit de mand, net voor de landing in Stekene.

 

Hoogdagen voor de ballonvaart (nieuwsbericht van 18 mei 2014)
 

Het zijn hoogdagen voor de ballonvaart!

Vanmorgen vertrokken in alle vroegte nog enkele van onze ballonnen vanuit Overmere voor een prachtige lange vaart tot voorbij Gent!  Na anderhalf uur zetten ze voet aan de grond in de buurt van Sleidinge/Evergem.

Ochtendvaarten hebben een heel aparte magie.  Voor wie vroeg uit de veren kan, is een ochtendvaart zo mogelijk nog mooier en nog rustgevender als een avondvaart!

Wil je dit zelf ook ervaren?  Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons via info@ballonvaren.be of om te bellen naar 09 356 64 84.  We zullen er een onvergetelijk avontuur van maken!

 

Ultiem genot (nieuwsbericht van 14 mei 2014)
 

Het voorjaar brengt vaak unieke vergezichten vanuit een ballonmand.

Gisterenavond maakten we (na de langdurige regen) een prachtige ballontocht vanuit Destelbergen naar Zottegem.  Het was ultiem genot, met zichtbaarheden van wel 60 kilometer!

Wil je dit zelf ook ervaren?  Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons via info@ballonvaren.be of om te bellen naar 09 356 64 84.  We zullen er een onvergetelijk avontuur van maken!

 

Fantastisch voorjaar (nieuwsbericht van 14 april 2014)
 

De voorbije winter was heel nat, maar de start van het voorjaar is veelbelovend.  We hebben in de voorbije weken al bijzonder veel mooie ballonvaarten kunnen maken.

Gisteren hadden we in één van onze ballonnen ook de 10-jarige rolstoelgebruiker Gilles aan boord.  Samen met zijn moeder genoot hij met volle teugen.  We nemen trouwens steeds vaker rolstoelgebonden mensen mee aan boord.  Ook voor hen is ballonvaren toegankelijk!

Heb je nog een geschenkbon liggen die je wil verzilveren?  Of wil je graag een nieuwe reservatie plaatsen?  Aarzel dan niet om te mailen naar info@ballonvaren.be of te bellen naar het nummer 09 356 64 84.  Dan beleef je binnenkort al jouw droomballonvaart met ons.

 

Allereerste vaart met onze nieuwe ballon 'Prince' (nieuwsbericht van 12 maart 2014)
 

Deze morgen maakten we de allereerste vaart met onze gloednieuwe ballon 'Prince'.  En het werd een onvergetelijke tocht!  De wind bracht ons over het centrum van Gent, en na ruim 1u15m landden we in de buurt van Zomergem. 

 

Het moment waarop we gewacht hebben (nieuwsbericht van 8 maart 2014)
 

Na een lange, natte en te warme winter worden we sinds enkele dagen verwend met ronduit FAN-TAS-TISCH weer!  Prachtige vergezichten, een staalblauwe hemel en heerlijke temperaturen.  Wat wil een ballonvaarder nog meer?

Met dit weer plannen we dagelijks ballonvaarten!

Heb je nog een ticket liggen, of wil je graag een afspraak maken voor een nieuwe reservatie?  Twijfel dan niet om contact op te nemen door te mailen naar info@ballonvaren.be of te bellen naar 0478 20 75 90.  Dan bevestigen we meteen jouw reservatie, en gaan we binnenkort omhoog in één van onze ballonnen voor een onvergetelijke ervaring.

Alpenvaarten zeer goed verlopen (nieuwsbericht van 19 januari 2014)
 

Naar jaarlijkse gewoonte reisde één van onze teams naar Oostenrijk om er Alpenvaarten te maken.  Vandaag kwamen ze veilig en wel terug thuis.  Alle vaarten (5) verliepen perfect!

Ondertussen tellen we af naar de start van de lente in België! Vanaf begin april plannen we opnieuw dagelijks vaarten.

Nieuwjaarswens (nieuwsbericht van 30 december 2013)
 

We wensen iedereen een fantastisch nieuw jaar met veel geluk, liefde, rustgevende momenten, goede gezondheid en...365 dagen ZON!

 
Nieuwe pins van onze liefdesballon (nieuwsbericht van 30 december 2013)
 

Van al onze special shape ballonnen laten we mooie metalen pins maken.  Alle passagiers die meevaren in één van deze ballonnen ontvangen gratis zo'n prachtige pin.

Vandaag werden de pins van onze nieuwe liefdesballon 'Prince' bij ons geleverd.

Exclusief: de eerste beelden van onze nieuwe 'liefdesballon' (nieuwsbericht van 4 december 2013)
 

Op 1 december maakten we op deze nieuwspagina melding van de komst van onze nieuwe 'liefdesballon'.

De ballon zal er zo uit zien...

Op de achterkant van de ballon staat de grappige tekst 'Kiss me I'm a Prince', in gouden letters, met 3 rode zoenende lippen ernaast.

Wil je zelf nu al jouw unieke huwelijksaanzoek plannen in deze ballon?  Twijfel dan niet om te bellen naar 09 356 64 84 voor alle details!

Een winter met veel positieve ontwikkelingen (nieuwsbericht van 4 december 2013)

Deze winter komen er een aantal belangrijke veranderingen binnen onze vloot!  We hechten er bijzonder veel belang aan dat al onze materialen van topkwaliteit en in perfecte staat van onderhoud zijn.  Veiligheid is onze hoogste prioriteit.

Onze ballon OO-BRK (CAS) wordt vervangen door een gloednieuwe ballon van Porsche.  We zijn zeer fier op de nieuwe aanwinst, want het is al de 3de ballon die we voor Porsche mogen varen.  De nieuwe ballon zal operationeel worden in de zomer van 2014.

Ook onze leerling-piloten moeten natuurlijk over perfect materiaal kunnen beschikken voor hun uitgebreide pakketten les- en oefenvaarten.  Onze huidige oefenballon (OO-BOS) wordt in de zomer van 2014 uit de vaart genomen, en vervangen door deze nieuwe felgele Cameron C-60, die plaats biedt aan 2 personen (instructeur + leerling), maar ook ideaal is voor de solovaarten die elke ballonvaarder moet maken tijdens zijn opleiding.

Uitzonderlijke Kerst- en Nieuwjaarskorting! (nieuwsbericht van 29 november 2013)
 

Vanaf 1 tot en met 31 december 2013 kan u genieten van een uitzonderlijke Kerst- en Nieuwjaarskorting op onze tarieven! 

BEL NU naar 09 356 64 84 voor meer details over de speciale prijzen voor uw geschenkbonnen.

 
Vernieuwingen binnen onze vloot (nieuwsbericht van 29 november 2013)
 

De wintermaanden zijn voor ons altijd de ideale periodes voor het onderhoud van onze materialen.  Alle ballonnen krijgen hun grondige jaarlijkse keuring, en alle wagens en aanhangwagens worden in orde gezet voor het nieuwe seizoen.

Binnen onze 'vloot' van ballonnen komen er deze winter een paar heel belangrijke veranderingen!  Zo is onze Smurfenballon op dit moment in de fabriek van Cameron Balloons in Bristol (Engeland), waar hij een volledig nieuw gezicht krijgt.  Tegen het nieuwe seizoen van 2014 zal de ballon in zijn nieuwe gedaante te bewonderen zijn.

Verder krijgen we er nog een paar nieuwe ballonnen bij.  Daarover lees je binnenkort meer op deze pagina.

Ook in de wintermaanden varen we nog! (nieuwsbericht van 27 oktober 2013)
 

Het overgrote deel van onze ballonvaarten maken we natuurlijk in de lente, de zomer en de herfst, MAAR ook de wintermaanden brengen elk jaar een aantal prachtige dagen voor unieke ballonvaarten.  In de winter werken we met een lijst, waarop gegadigden zich kunnen inschrijven.  Zien we mooi weer naderen, dan ontvangen alle mensen uit de lijst een bericht, en kunnen ze laten weten of de datum voor hen geschikt is.

Wil u graag zo'n adembenemende wintervaart meemaken?  Aarzel dan niet om uw naam te laten toevoegen op de lijst!  Dat kan door een eenvoudig mailtje te sturen naar info@ballonvaren.be

De wintervaarten kunnen zowel geboekt worden door mensen met geschenkbonnen als door mensen die een nieuwe boeking willen plaatsen.

We garanderen de deelnemers een prachtige, onvergetelijke ervaring!

Afscheid na vele jaren trouwe dienst (nieuwsbericht van 8 oktober 2013)
 

De voorbije dagen hebben we beslist om onze Calimero-ballon na vele jaren trouwe dienst uit de vaart te nemen.  Hij heeft goed gewerkt, en is aan een welverdiende rust toe.

Naar alle waarschijnlijkheid krijgt de ballon een waardige opvolger.  Hierover buigen we ons in de loop van de komende wintermaanden.

Buitenlandse opdrachten achter de rug (nieuwsbericht van 8 oktober 2013)
 

Alle buitenlandse opdrachten voor 2013 zijn nu ook achter de rug.  Vandaag keerde ons team dat de voorbije dagen actief was in Mexico veilig en wel terug huiswaarts.  De vaarten zijn allemaal goed verlopen.  De Smurfballon vertrekt eerstdaags ook terug vanuit Mexico richting België.

Juli en augustus fantastische maanden (nieuwsbericht van 13 september 2013)
 

Na de heel onstabiele start van het seizoen, werden juli en augustus topmaanden om te ballonvaren.  We konden zowat alle achterstand door het slechte weer in het voorjaar inhalen.  Veel vaarten brachten ons perfect over het indrukwekkende historische centrum van de stad Gent, tot grote vreugde van onze passagiers en onze piloten.

Ook september en oktober brengen vaak nog heel mooie dagen.  We blijven dagelijks ballonvaarten plannen.

Een paar van onze ballonnen boven Italië (nieuwsbericht van 13 september 2013)
 

Vorig weekend waren een paar van onze ballonnen ook actief boven Italië.  Het werden stuk voor stuk adembenemende tochten, en onze teams kwamen maandag terug thuis met heel veel mooie herinneringen.

 

Ook het Smurfenluchtschip was dit weekend actief! (nieuwsbericht van 19 augustus 2013)
 

Sinds 2007 hebben we binnen onze vloot ook een heus luchtschip.  Het werd gebouwd om de 50ste verjaardag van de Smurfen te vieren.  Dit weekend waren we, naast de passagiersballonvaarten vanuit België, ook actief met het luchtschip op het ballonnenfestival van Grave (Nederland).

Zowel op vrijdagavond als op zaterdagavond konden alle geplande passagiers hun unieke rondvlucht beleven in dit bijzondere toestel.

Investeren in goede uitrusting (nieuwsbericht van 2 augustus 2013)
 

Veiligheid is op elk moment onze hoogste prioriteit.  Daarom besteden we heel veel aandacht aan het perfecte onderhoud van onze ballonnen.

Maar dat streven naar veiligheid en kwaliteit geldt niet enkel voor onze ballonmaterialen.  Ook op weg naar en op de terugweg van een ballonvaart moet alles 100% veilig en rustig verlopen.  Daarom investeerden we in de voorbije weken in de aankoop van 2 gloednieuwe aanhangwagens voor het vervoer van onze ballonnen.

Ballonmeeting Eeklo geslaagd (nieuwsbericht van 29 juli 2013)
 

Gisteren kwamen onze 2 teams veilig en wel thuis na een paar prachtige vaarten in Leipzig (Oost-Duitsland), en ondertussen was in België de ballonmeeting in Eeklo volop aan de gang.

Gisterenavond startte onze piloot Niels Vereecken in Eeklo met onze Smurfballon voor een prachtige vaart tot Waterland (NL).

Ook vaak actief in het buitenland (nieuwsbericht van 19 juli 2013)
 

AB Ballonvaarten is ook vaak actief in het buitenland.

Volgende week reizen 2 van onze ballonnen (Garfield en Monki) naar een groot evenement in Leipzig (Oost-Duitsland), om er 4 dagen elke ochtend en elke avond te varen. 

In de week van 29 juli reist één van onze ballonnen (G-LOON, een unieke ballon met een opvouwmand) naar het grote tweejaarlijkse evenement 'Mondial Air Ballons' in Metz (Frankrijk).  Gedurende 5 dagen zal onze piloot er elke ochtend en avond varen, samen met maar liefst 400 andere ballonnen uit de hele wereld!

Begin september reizen 2 van onze ballonnen (Garfield en Smurf) naar een evenement in noord-Italië.  Gedurende 2 dagen zullen de beide ballonnen er elke ochtend en avond varen.

Eind september doorkruist één van onze teams Israël van noord naar zuid met onze ballon G-LOON.

En begin oktober neemt één van onze teams deel aan een ballonevenement in Mexico met onze Smurfenballon.

Tijdens deze buitenlandse trips blijven onze vaarten in België en Nederland natuurlijk dagelijks doorgaan.  Met onze vloot van maar liefst 14 ballonnen hebben we nooit een gebrek aan capaciteit, ook niet wanneer enkele van onze ballonnen in het buitenland vertoeven.

Populaire ballonnen (nieuwsbericht van 15 juli 2013)
 

Bij het doorgeven van een reservatie geven onze passagiers vaak ook meteen een voorkeur van ballon door.  Wij houden daar dan zo goed mogelijk rekening mee, maar natuurlijk altijd afhankelijk van de beschikbaarheid en van de planning van onze andere vaarten op de gekozen datum.

Op dit moment is onze nieuwste aanwinst 'OO-BUK' (regenboogkleuren) veruit de meest gevraagde ballon, samen met onze speciale ballon in de vorm van Garfield.

 

Subliem genieten! (nieuwsbericht van 9 juli 2013)
 

Wat een prachtig weer deze week...!

Zowat elke dag kunnen we nu prachtige vaarten maken.

Gisteren stegen we nog op in Waasmunster met onze Smurfenballon voor een onvergetelijke vaart met Tamara en Bart uit Puurs.  Tamara is al haar hele leven superfan van de Smurfen, en kreeg als verrassing gisteren van haar man Bart een droomvaart in de Smurfenballon als geschenk.

Heb je nog een geschenkbon liggen, of wil je graag een nieuwe reservatie plaatsen?  Twijfel dan niet om te bellen naar 0478 20 75 90, of om te mailen naar info@ballonvaren.be

 

TT Assen, Nederland (nieuwsbericht van 29 juni 2013)
 

De voorbije week kregen we een aantal mooie avonden om te ballonvaren.  We maakten er dan ook dankbaar gebruik van om zoveel mogelijk vaarten te maken.

Ook buiten België zijn we vaak actief.  Zo maakten we voorbije woensdag en donderdag prachtige vaarten met onze Garfield-ballon vanaf en over het circuit van TT Assen, waar vandaag een belangrijke wedstrijd voor motorrijders van wereldniveau plaatsvindt!

Ook vanuit Gent maakten we mooie vaarten op woensdag en donderdag.

Vanavond wordt het prachtig weer, en vanaf morgen verwachten we voor een langere periode mooier, stabieler en warmer weer.

Heb je nog een geschenkbon liggen, of wil je graag een nieuwe reservatie plaatsen?  Twijfel dan niet om te bellen naar 0478 20 75 90, of om te mailen naar info@ballonvaren.be

 

Blaarmeersen, Gent (nieuwsbericht van 1 juni 2013)
 

Vandaag vindt er op het domein 'Blaarmeersen' in Gent een groot evenement plaats, in opdracht van de Stad Gent.  Er worden ongeveer 1800 bezoekers verwacht.

Wij zijn er aanwezig met een promotiestand.  Kinderen kunnen plaatsnemen in de mand voor een originele foto.

In de late namiddag worden er onder de bezoekers 8 ballonvaarten verloot!

Start van de èchte zomer? (nieuwsbericht van 30 mei 2013)
 

Op dit moment geven de voorspellingen zeer mooie omstandigheden voor volgende week.  Hopelijk komt de zomer dan echt in het land.

We plannen op dit moment dagelijks meerdere vaarten voor volgende week.

Heb je nog een ticket liggen, of wil je graag een nieuwe reservatie plaatsen?  Twijfel dan niet om te bellen naar 09 356 64 84 of om te mailen naar koen@ballonvaren.be

We hebben er heel veel zin in!  Laat de zon maar komen!

Een heel gelukkige Moederdag! (nieuwsbericht van 12 mei 2013)
 

We wensen alle mama's een fantastische Moederdag. 

Heel wat moeders ontvangen vandaag een geschenkbon om binnenkort samen met AB Ballonvaarten een onvergetelijke tocht mee te maken.

Veel gevaren (nieuwsbericht van 1 mei2013)
 

We hebben in de voorbije weken heel wat prachtige vaarten kunnen maken.  Het seizoen loopt stilaan los...!

Op 12 mei vieren we Moederdag!  Geen betere, mooiere en onvergetelijkere ervaring als een ballonvaart!  We hebben prachtige geschenkbonnen, die we jou via de post kunnen laten bezorgen.  Bestel binnenkort, zodat je de bonnen zeker tijdig in de bus hebt om jouw moeder volgende week zondag met het gepaste geschenk te overdonderen.  Mail naar info@ballonvaren.be, of bel naar 09 356 64 84.

 

Terugblikken (nieuwsbericht van 22 april 2013)
 

We mogen terugblikken op een onvergetelijk weekend.  Gisteren startten we met maar liefst 7 ballonnen (3 van onze eigen ballonnen, en 4 collega's) vanuit Destelbergen.  De vaart bracht ons gezwind naar de Vlaamse Ardennen.

 

Prachtig weekend (nieuwsbericht van 21 april 2013)
 

Wat een prachtig weekend voor de ballonvaarders!

We konden al een schitterende vaart maken met een volledige familie vanuit Lummen (Limburg), ter gelegenheid van een verjaardag.

Vanavond gaan we met 7 ballonnen omhoog in Destelbergen, bij Gent.  Ook start één van onze ballonnen in Bambrugge, voor een vaart over Ninove.

Vrije plaatsen (nieuwsbericht van 19 april 2013)
 

Voor dit weekend verwachten we zeer mooi weer.  Voor zaterdag speelt de wind nog een belangrijke rol, maar zondag wordt een rustige, aangename dag.

In één van onze ballonnen die zondag starten vanuit de regio Gent hebben we nog enkele vrije plaatsen!  Wil u graag nog een last minute plaats bemachtigen, of heeft u nog een geschenkbon liggen die u graag dit weekend wil verzilveren, aarzel dan niet om meteen te mailen naar info@ballonvaren.be

U ontvangt dan heel snel een bevestiging van uw reservatie!

Ook volgende week verwachten we heel mooi, aangenaam en rustig weer om te ballonvaren.  Ook dan hebben we nog vrije plaatsen.

Lente...en komend weekend zelfs zomers! (nieuwsbericht van 9 april 2013)
 

Het voorbije weekend konden we op zondag zowel in de ochtend als in de avond prachtige lentevaarten maken!

Voor het weekend van 13 en 14 april verwachten we momenteel bijna zomerse omstandigheden, met temperaturen boven de 20 graden.  We plannen dan ook volop vaarten.

Heb je nog een geschenkbon liggen, of wil je graag een nieuwe boeking plaatsen?  Aarzel dan niet om te bellen naar het nummer 09 356 64 84 of om te mailen naar info@ballonvaren.be

Volop van start in België (nieuwsbericht van 2 april 2013)
 

Vandaag is ons team veilig en wel thuisgekomen van het ballonavontuur in Maleisië.

In België hebben we het voorbije weekend ook kunnen varen.

Vanaf nu hangt de lente in de lucht, en we beginnen zowat dagelijks ballonvaarten te plannen.

We duimen voor een prachtige lente, zomer en herfst in 2013, met veel bijzondere dagen om te ballonvaren!

Ballonvaren in Maleisië (nieuwsbericht van 28 maart 2013)
 
Vanmorgen maakte ons team in Maleisie er zijn eerste vaart!  Het werd een prachtige tocht boven een wel zeer bijzonder gebied...
 
 
Ballonvaren in Maleisië (nieuwsbericht van 26 maart 2013)
 
Zopas is één van onze teams veilig gearriveerd in Kuala Lumpur, Maleisie.  Met onze Smurfenballon nemen ze er vanaf morgen deel aan een ballonevenement in Putrajaya, het nieuwe administratieve centrum van Kuala Lumpur.  Dagelijks staan er 2 ballonvaarten op het programma.
 
Nieuwe ballon OO-BUK gekeurd (nieuwsbericht van 8 maart 2013)
 

Vanaf deze lente nemen we binnen onze vloot een extra ballon in gebruik.  Het betreft de 'OO-BUK', een ballon van het type Cameron Z-160, in regenboogkleuren, en zonder publiciteit erop.  Deze week kwam Eric Martens van het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart in Brussel deze ballon keuren in onze opslagplaats in Destelbergen. 

De ballon biedt plaats aan 6 passagiers + de piloot.

Hij zal vanaf april 2013 zowat dagelijks ingezet worden voor passagiersvaarten.

Ballonvaren over Gent is unieke belevenis (nieuwsbericht van 4 maart 2013)
 

Gent is veruit één van de meest indrukwekkende historische steden om overheen te varen met een ballon.  Gisteren maakten we een prachtige tocht vanuit Destelbergen met 2 ballonnen, om anderhalf uur later opnieuw voet aan de grond te zetten in Landegem.  Tijdens de vaart passeerden we recht boven de 3 hoogste torens van Gent, en boven het Gravensteen.

Wie is wie? (nieuwsbericht van 3 maart 2013)
 

Het kantoor van AB Ballonvaarten wordt 'bemand' door 2 personen.  Wanneer je contact met ons opneemt via mail of telefoon, krijg je altijd één van hen aan de telefoon.  Koen vaart nu bijna 25 jaar, en is altijd professioneel ballonpiloot geweest.  Karen is zelf geen pilote, maar heeft een hart voor ballonvaren èn voor mensen.  Samen staan ze in voor de volledige coördinatie van jouw reservatie, vanaf het eerste contact tot de dag dat u zelf in de ballon stapt.

Op de onderstaande foto zie je Karen en Koen samen genieten van een vaart in onze kleinste luchtballon, die plaats biedt aan 2 personen (piloot + 1 passagier).

Sportieve teamleden! (nieuwsbericht van 3 maart 2013)
 

De teamleden van AB Ballonvaarten vinden het belangrijk om goed in vorm te blijven.  Marcel Verstraete en Francine Van Hoorebeke, een gedreven koppel dat al jaren meedraait bij ons, zijn ervaren wandelaars.

Elk jaar reizen ze meermaals af naar verre oorden.

Deze winter reisde Marcel (rechts op de foto) naar het Himalaya-gebergte voor een lange wandelvakantie op grote hoogte.  Deze foto werd gemaakt op de Gokyo-peak, op een hoogte van maar liefst 5.380m!

Aangenaam ballonvaartweer vanmiddag (nieuwsbericht van 2 maart 2013)
 

Vanmiddag was het opnieuw aangenaam weer om te ballonvaren.  Met 2 van onze ballonnen startten we vanuit Destelbergen, voor een vaart over de zuidkant van Gent.

Prachtige ballonvaart boven York, noord-Engeland (nieuwsbericht van 25 februari 2013)
 

Dit weekend was één van onze teams in Engeland met de Samsonite-ballon, om er deel te nemen aan een ballonevenement.  Op zaterdag maakten ze er een prachtige vaart over de immense landgoeden en over weiden met duizenden schapen.

Vandaag komt ons team terug thuis.

Origineel aanzoek (nieuwsbericht van 16 februari 2013)
 

Vanmorgen startte één van onze ballonnen vanuit Hulst (NL) voor een wel heel origineel aanzoek.  Op een hoogte van ruim 800m vroeg Björn zijn vriendin Daphne ten huwelijk, gehurkt op 1 knie.  En...Daphne zei JA!  Onze piloot opende de champagne, en hoog in de lucht toostten ze op een mooie toekomst samen.

Smurfballon klaar voor reis naar Maleisië (nieuwsbericht van 15 februari 2013)
 

In de tweede helft van maart reist één van onze teams naar Putrajaya (regio Kuala Lumpur) in Maleisië, om er te varen met de Smurfballon tijdens een evenement.  De complete ballon reist in een zeecontainer, dus hij werd deze morgen ingepakt, en hij vertrekt deze middag.

Alweer een prachtige wintervaart (nieuwsbericht van 13 februari 2013)
 

Vanmorgen konden we alweer een prachtige wintervaart maken.  We startten in Destelbergen, dreven pal over het indrukwekkende historische stadscentrum van Gent, en landden na ruim een uur voorbij Drongen. 

Dit was één van de laatste opleidingsvaarten voor onze 'piloot-in-wording' Jelle Buyse.

Vanmiddag gaan we opnieuw omhoog!  De weersverwachtingen voor de regio Gent zijn uitstekend.  Prachtige winterzon, en een rustig briesje uit het zuidoosten.

Valentijn is het moment bij uitstek voor een romantische ballonvaart! (nieuwsbericht van 12 februari 2013)
 

Komende donderdag (14 februari) is het Valentijn...het moment bij uitstek om een romantische ballonvaart te schenken aan jouw partner!

Twijfel niet om te bellen naar 09 356 64 84 om jouw geschenkpakket te bestellen! Het wordt meteen opgestuurd, zowel via mail als per post.

Ballonvaren in het buitenland (nieuwsbericht van 27 januari 2013)
 

Vaak reizen teams van AB Ballonvaarten naar het buitenland om er te gaan ballonvaren.  Zo reist een team op 22, 23 en 24 februari naar York (Noord-Engeland) om er met de Samsonite-ballon te varen vanuit het prachtige park rond het kasteel 'Ruddington'.  In de 2de helft van maart reist één van onze teams met de Smurfballon naar Maleisië om er deel te nemen aan de 5de editie van het 'Putrajaya International Balloon Festival'.

Ook tijdens deze buitenlandse reizen gaan onze ballonvaarten in België natuurlijk ononderbroken door.

Verwend! (nieuwsbericht van 25 januari 2013)
 

Wat worden we deze winter toch verwend door de sneeuw in België...gisteren maakten we van de prachtige opklaringen gebruik om een mooie passagiersvaart te maken. 4 medewerkers van een bedrijf kregen de vaart als geschenk voor hun goede inzet.  We startten in het West-Vlaamse Torhout, en we landden na bijna anderhalf uur in Ieper.

 

 
Alweer een prachtige vaart (nieuwsbericht van 16 januari 2013)
 

Wat hadden we vanmorgen weer een fantastische groep passagiers aan boord van onze ballon.  We startten om 9u00 in Destelbergen met onze Calimero-ballon, om rond 10u15 te landen in een dikke laag sneeuw in Baaigem.

 

 
Ook sneeuwvaarten boven België mogelijk! (nieuwsbericht van 15 januari 2013)
 

Met de sneeuwval en de vriestemperaturen kunnen we deze week ook sneeuwvaarten maken boven België!

Gisteren vertrok Peter, één van onze piloten, voor een prachtige vaart vanuit Destelbergen richting Waasland.  Hij maakte deze mooie foto van de schaduw van de ballon op het besneeuwde landschap.

Vandaag (dinsdag) sneeuwt het nog veel bij, en blijft het zwaar bewolkt, maar vanaf woensdag tot en met zaterdag zullen we prachtige ballonvaarten boven een uitzonderlijk dik sneeuwtapijt kunnen maken.  In functie van de vraag plannen we vaarten in.  Heb je nog een geschenkbon/instapkaart liggen, of wil je een nieuwe reservatie plaatsen om deze unieke ervaring te beleven?  Twijfel dan zeker niet om meteen te bellen naar 09 356 64 84 om jouw sneeuw-ballonvaart te reserveren!

 
Veilig weer thuis (nieuwsbericht van 14 januari 2013)
 

De voorbije nacht kwam ons team opnieuw veilig en wel thuis uit Oostenrijk.  Ook onze nieuwe groene ballon maakte daar in de voorbije week zijn eerste vaarten in het prachtige sneeuwlandschap!

 
Alpenvaarten, vervolg (nieuwsbericht van 12 januari 2013)
 

De vaarten van ons team in Oostenrijk verlopen uitstekend.  De onderstaande foto werd gemaakt door een collega vanuit een andere ballon, toen we op woensdag 9 januari een vaart maakten van Oostenrijk naar Duitsland.  De vergezichten over de Alpen zijn onvergetelijk.

 
Alpenvaarten (nieuwsbericht van 7 januari 2013)
 

Gisteren vertrok één van onze teams naar het Oostenrijkse dorp Tannheim om er een week lang Alpenvaarten te maken.  Vandaag konden ze al een eerste, prachtige tocht maken!  Thomas (links op de foto) had de vaart als Kerstgeschenk gekregen van zijn vrouw Larissa (2de van de links op de foto).  Het was ultiem genieten van de eerste tot de laatste minuut...!

 
Nieuwjaarswens (nieuwsbericht van 1 januari 2013)
 

We wensen iedereen een fantastisch nieuw jaar met veel geluk, liefde, rustgevende momenten, goede gezondheid en...365 dagen ZON!

 
Update pagina 'ballonnen' (nieuwsbericht van 21 december 2012)
 

Vandaag werd de pagina 'ballonnen' op deze website aangepast.  We varen vanaf volgend seizoen met maar liefst 12 eigen ballonnen en 1 luchtschip!  Klik snel op de knop 'ballonnen' om ze allemaal te bekijken.

Winteronderhoud volop aan de gang! (nieuwsbericht van 17 december 2012)
 

De maanden november en december zijn traditioneel de maanden waarin we druk in de weer zijn met het onderhoud van al onze uitrusting.  Alle ballonnen krijgen dan hun grondige, strenge jaarlijkse keuring.  De ballonbranders krijgen elk jaar hun onderhoud en een grondige smeerbeurt.  De ventilatoren worden voorzien van verse olie en krijgen een jaarlijkse onderhoudsbeurt.  Alle wagens gaan binnen bij de dealer voor hun onderhoud, en ze passeren de autokeuring.  Alle aanhangwagens gaan binnen voor hun jaarlijks onderhoud en voor het afstellen van de remmen, en passeren de keuring.

Tegen eind december moet alles weer piekfijn in orde staan voor de start van het nieuwe ballonvaartseizoen!

 
Planning buitenlandse reizen (nieuwsbericht van 15 december 2012)
 

Deze winter zullen de piloten van AB Ballonvaarten nog enkele uitdagende ballonreizen maken. 

Vanaf 6 tot en met 13 januari 2013 neemt één van onze teams deel aan een jaarlijks treffen van ballonvaarders in Tannheim (Tirol, Oostenrijk).  Van daaruit zullen ze dagelijks Alpenvaarten maken met de nieuwe ballon van Samsonite.

Wil u graag een vaart in de Alpen meemaken als passagier in onze ballon?  Twijfel dan zeker niet om te mailen naar koen@ballonvaren.be voor alle details.

 
 

Vanaf 22 maart tot 2 april 2013 zal één van onze teams deelnemen aan het enige ballonfestival in Maleisië.  Dat vindt plaats in Putrajaya, het nieuwe administratieve centrum van Kuala Lumpur.  Ze zullen er dagelijks 2 vaarten maken met de Smurfenballon.

Tijdens de afwezigheid van deze teams gaan onze ballonvaarten vanuit België natuurlijk dagelijks door.  Ook blijven we ononderbroken bereikbaar, zowel telefonisch als via mail, om u op elk moment een antwoord te kunnen geven op al uw vragen.

Alweer prachtige wintervaarten (nieuwsbericht van 11 december 2012)
 

Vandaag kunnen we opnieuw 2 magnifieke wintervaarten maken.  Door de lage temperatuur is de zichtbaarheid zeer goed.  Vanmorgen stegen we op in Overmere, en landden we in Sint-Lievens-Houtem.  Op zulke dagen genieten onze piloten grenzeloos!

 
 
 
Prachtige winterdag (nieuwsbericht van 8 december 2012)
 

De winter brengt elk jaar weer een aantal uitzonderlijk mooie dagen om te ballonvaren.  Vanmorgen startten we vanuit Overmere voor een zeer mooie vaart van anderhalf uur, met landing in Sint-Lievens-Houtem.  Voor Jelle, één van onze leerling-piloten, was het de 5de opleidingsvaart.  Vanmiddag starten Jelle en Koen opnieuw voor een mooie lesvaart, deze keer vanuit Destelbergen.

 
 
 
Uitzonderlijke Kerst- en Nieuwjaarskorting! (nieuwsbericht van 7 december 2012)
 

Vanaf 8 tot en met 31 december 2012 kan u genieten van een uitzonderlijke Kerst- en Nieuwjaarskorting op onze tarieven! 

BEL NU naar 09 356 64 84 voor meer details over de speciale prijzen voor uw geschenkbonnen.

 
 
 
Verjaardag van de eerste vrije ballonvaart (nieuwsbericht van 21 november 2012)
 
Op 21 november 1783, vandaag exact 229 jaar geleden, vond in Frankrijk de allereerste vrije bemande ballonvaart plaats.
 
 
 
Ook de winter brengt heel mooie dagen om te ballonvaren! (nieuwsbericht van 19 november 2012)
 
Gisteren konden we, na de langdurige regen, nog een prachtige ballonvaart maken over Gent.  We startten in Destelbergen, en landden na een vaart van ruim een uur in Bottelare.
 
 
Ontwerp van onze extra ballon (nieuwsbericht van 19 november 2012)
 
Op 8 november berichtten we via deze nieuwspagina over de uitbreiding van onze vloot met een extra ballon voor 6 passagiers. Hieronder vind je een ontwerp van deze ballon.  Hij zal vanaf het voorjaar van 2013 ingezet worden.
 
 
Veilig en wel terug thuis (nieuwsbericht van 16 november 2012)
 
Vanavond kwam ons team veilig en wel terug thuis na een prachtige week met 7 mooie ballonvaarten in de Portugese Alentejo.  De ballon reist met een vrachtwagen van de Gentse firma Transuniverse vanuit Lissabon terug naar België, en wordt midden volgende week in onze opslagplaats verwacht.
 
 
Ons team in Portugal (nieuwsbericht van 11 november 2012)
 
Vandaag maakte ons team in Portugal de eerste vaart! Het is indrukwekkend mooi weer met een prachtige zichtbaarheid! Ook de komende dagen verwachten we zeer mooi weer om te ballonvaren.
 
 
Uitbreiding vloot in 2013 (nieuwsbericht van 8 november 2012)
 

Vandaag namen we, na enkele weken beraad, de definitieve beslissing over een aankoop: vanaf het voorjaar van 2013 wordt onze vloot uitgebreid met een extra ballon voor 6 passagiers!

Opleidingsvaarten tijdens de wintermaanden (nieuwsbericht van 6 november 2012)
 

Tijdens de wintermaanden maken we vaak werk van de opleiding van nieuwe piloten.  Dan lopen er weinig dieren in de weilanden, en de meeste akkers liggen braak, wat de winter de perfecte periode maakt voor leerlingen om veel te oefenen.

Vanmorgen startte Koen in Destelbergen, samen met leerling-ballonvaarder Frank De Meyer, voor een zeer mooie tocht die hen tot Gijzegem bracht.  Frank startte ongeveer een jaar geleden met zijn praktijkopleiding, en is na de vaart van deze morgen helemaal klaar voor zijn praktische examens.

Love is in the air! (nieuwsbericht van 31 oktober 2012)
 

Deze week maakten we een schitterende, romantische ballonvaart in de buurt van Oudenaarde.  Bram en Brecht, tweelingbroers, werden 25 jaar op 30 oktober, en ze werden verrast door hun vriendinnen Evy en Eline.  Het werd een onvergetelijke tocht vanuit Nukerke tot in Lierde, over het hart van de Vlaamse Ardennen.

Vanmorgen opnieuw de lucht in met de ballon (nieuwsbericht van 28 oktober 2012)
 

En vanmorgen was het dan opnieuw uitstekend weer voor een prachtige ballonvaart vanuit Destelbergen, met schitterende vergezichten!  Deze tijd van het jaar brengt vaak nog uitzonderlijke mooie dagen!

Indrukwekkende tocht met tweedekker (nieuwsbericht van 28 oktober 2012)
 

Eén van de leerling-piloten van AB Ballonvaarten, Frank De Meyer, heeft in de voorbije decennia een indrukwekkende ervaring opgebouwd als piloot van vliegtuigen.  Zo trekt hij er ook af en toe op uit met de OO-KAT, een prachtige open tweedekker uit 1946.

Gisteren was er teveel wind om te kunnen ballonvaren, en ging Koen in op Frank's uitnodiging om een mooie rondvlucht mee te maken. 

Het werd een koude, maar prachtige tocht boven de Kempen!Smurf terug thuis (nieuwsbericht van 23 oktober 2012)
 
Ondertussen is onze Smurfballon (OO-BHC) veilig en wel terug afgeleverd in ons magazijn na zijn avonturen boven Israël.

Prachtige herfstvaart (nieuwsbericht van 23 oktober 2012)
 
Met Jelle Buyse, één van onze eigen leerling-piloten, maakten we gisteren een schitterende oefenvaart boven het herfstlandschap.

Nieuwe website gelanceerd! (nieuwsbericht van 22 oktober 2012)
 
Onze vorige website heeft zo'n 7 jaren trouwe dienst vervuld. Dit jaar vonden we de tijd rijp om een nieuwe website te presenteren, een warme- en informatieve website met een juiste uitstraling. Xtra Creations tekende opnieuw voor het ontwerp en de ontwikkeling van de website.

Wij hopen dat wij u juist van dienst zullen zijn met deze nieuwe website!

Verblijf in Israël bijna voorbij (nieuwsbericht van 6 oktober 2012)

Het avontuur van ons team in Israel zit er bijna op!  Alle vaarten zijn perfect verlopen, en de piloten konden genieten van onvoorstelbaar mooie vergezichten, en komen deze week terug naar Belgie met heel veel mooie herinneringen.

De onderstaande foto werd gemaakt vanuit een vliegtuig tijdens de ochtendvaart op vrijdag 5 oktober.

 
Kunst @ AB (nieuwsbericht van 1 oktober 2012)
 

Wie een bezoek brengt aan de kantoren van AB Ballonvaarten, zal vanaf vandaag kunnen kennismaken met het nieuwe kunstwerk 'Escape to Miro', dat in het grasperk aan de voorzijde van het gebouw een plaats gekregen heeft.  Escape to Miro is een geschenk van de Engelse ballonvaarder-kunstenaar Pete Dalby.  Pete is de echtgenoot van Julia Dalby, de dame die bij Cameron Balloons in Engeland alle bestellingen van luchtballonnen voor ons bedrijf opvolgt.

Escape to Miro symboliseert onze onstuitbare drang om zo vaak mogelijk in de lucht te zijn. 

Het is een witgelakte oude ladder, die om de paar treden voorzien is van een 100% ambachtelijk gemaakt glasraam.

Het werk staat exact oost-west geörienteerd, zodat de zonnestralen bij zonsopkomst en zonsondergang (de momenten waarop ballonnen kunnen varen) een uitvergroot beeld van de glasramen op het gras uittekenen.

We zijn Pete Dalby zeer dankbaar voor dit prachtige werk!

Ballonvaren ook mogelijk voor minder mobiele mensen (nieuwsbericht van 15 september 2012)
 
Ook voor minder-mobiele mensen kan ballonvaren toegankelijk zijn.  Zo maakten we afgelopen vrijdag een zeer mooie ballonvaart vanuit Gent, met aan boord onder andere Glenn (rechts op de foto).  Glenn is rolstoelgebonden, en kon mee aan boord met zijn rolstoel.  Hij genoot duidelijk met volle teugen van de unieke ervaring!
 
Nieuw gebouw klaar (nieuwsbericht van 28 augustus 2012)
 
Ons nieuwe gebouw in Destelbergen, waar al onze ballonnen, aanhangwagens en auto's gestald staan, is nu helemaal klaar!  AB Ballonvaarten-crewlid Piet Van Hoecke (beroepsmatig zelfstandig electricien) legde gisteren de laatste hand aan de volledige electrische installatie van het gebouw, en een heel aantal bereidwillige en ethousiaste helpers van het team van AB Ballonvaarten waren de voorbije dagen druk in de weer om de verhuis in goede banen te leiden.
 
 
 
Bezoek onze Facebook pagina Zoekt u ook een website?