Wij hebben een groot hart voor jou

18 februari 2019

Onze piloten en teamleden zijn stuk voor stuk warme mensen, met een groot hart voor onze passagiers. Ze houden ervan om bij elke ballonvaart de mand te delen met jullie, onze passagiers. We hebben geen ambitie om te ballonvaren aan de laagste prijs, we mikken niet op massa, verkopen geen blabla, houden niet van machogedrag-daarvoor ben je bij ons niet aan het juiste adres. Wel voor focus op de mens, op geluk, op het hart, op goed voelen, op graag samen zijn.

Yes! De eerste passagiersvaart in 2019!

17 februari 2019

Dankzij het prachtige lenteweer van de voorbije dagen konden we gisteren de eerste passagiersvaart van 2019 maken. Samen met 7 collega-ballonvaarders startten we vanuit Destelbergen voor een zalige tocht richting het Waasland.

Ons bedrijf bestaat 20 jaar!

11 februari 2019

Koen, de zaakvoerder van AB Ballonvaarten, maakte in 1986 zijn eerste ballonvaart. Kort daarna startte hij zijn professionele loopbaan als ballonpiloot. In 1999 richtte hij AB Ballonvaarten op. Gisteren werd de 20ste verjaardag gevierd in de aanwezigheid van alle teamleden en van een grote groep mensen die in de voorbije 20 jaar de rode draad in het bestaan van het bedrijf gevormd hebben. Wat hebben we genoten van het samen-zijn gisteren. En wat hebben we genoten van de afgelopen 20 jaar. We zijn klaar voor nog eens zoveel jaren prachtige ballonavonturen samen met onze passagiers.

Zorgeloos genieten

20 januari 2019

Bij AB Ballonvaarten draait alles om zorgeloos genieten. Het ballonavontuur mag voor onze passagiers alleen maar plezier en genot brengen. Voor minder gaan we niet. Na de vaart brengen we onze passagiers ook kosteloos terug naar de startplaats met onze auto's.

We wensen iedereen een fantastisch nieuw jaar!

13 januari 2019

Naar jaarlijkse gewoonte zit in januari één van onze teams in Oostenrijk, om er ballonvaarten te maken boven de Alpen. Met onze Martini-ballon klimmen we er tot 12500 voet (ongeveer 3800m) om te genieten van adembenemende vergezichten. We wensen iedereen van hier uit een fantastisch 2019, en we hopen velen van jullie te mogen verwelkomen in één van onze ballonnen.

Seizoen zit erop

26 november 2018

Er leek maar geen einde te komen aan het mooie weer in België, maar nu is het wel echt winter aan het worden. De vaarten staan in deze periode op een laag pitje. We trekken veel tijd uit voor het onderhoud van al onze ballonnen (ondertussen zijn dat er maar liefst 15), ons wagenpark en onze aanhangwagens. De ballonnen worden grondig gekeurd, de documenten worden verlengd, manden worden gestoomd en van een nieuwe laag olie voorzien. De jeeps en aanhangwagens gaan allemaal naar de werkplaats voor een groot onderhoud, en passeren hun jaarlijkse keuring. Voor we het weten is het 2019, en gaat het nieuwe seizoen van start! We kunnen niet wachten!

Opnieuw een team in Afrika

7 oktober 2018

In België blijft het mooie weer aanhouden, en zijn we momenteel nog steeds dagelijks op pad met meerdere ballonnen. Ondertussen is één van onze teams opnieuw afgereisd naar Ghana, waar ze elke ochtend betoverende tochten maken en duizenden mensen ontmoeten bij de landing. Onze luchtballon in Ghana is de enige in het land, en de lokale bevolking heeft dus nooit eerder een ballon gezien. Ons team spreekt van een 'onbeschrijflijke ervaring bij elke vaart'. De piloot van de ballon en de chauffeur van de volgwagen zijn Belgen, en ze worden ter plaatse bijgestaan door een groot team, dat hier speciaal voor werd opgeleid door onze piloot en chauffeur.

Maak kennis met Calimero & Priscilla

2 september 2018

Vorige week maakten we de allereerste vaarten met onze nieuwe speciale ballonnen Calimero & Priscilla. Ze worden vooral ingezet voor vaarten waarbij kinderen aan boord gaan, en op speciale evenementen. Ze bieden plaats aan respectievelijk 8 & 10 personen. Calimero is alom bekend-Priscilla is sinds kort zijn vriendinnetje in de tekenfilm. We zijn heel fier op de toevoeging van deze ballonnen aan onze vloot!

Aperitivo in the Sky

3 juli 2018

We zijn heel fier om nog een nieuwe ballon te mogen aankondigen. Vandaag maakten we de allereerste vaart met de 6-persoons-ballon van Martini. Hiermee trekken we de hele zomer door het land om er prijswinnaars te verrassen met een ‘Aperitivo in the Sky’-arrangement. De passagiers worden thuis opgehaald met 2 Maserati’s, waarmee ze naar de startplaats van de ballon gebracht worden. Tijdens elke vaart gaat er een Martini-hostess mee aan boord, die de lekkerste drankjes bereidt, en deze serveert met heerlijke tapas. Dit arrangement is niet te koop-het kan enkel gewonnen worden via de wedstrijden die Martini organiseert.

Nog een ballon erbij

5 juni 2018

We hebben recent nog een ballon toegevoegd aan onze 'vloot'. Het is een Cameron Z-105, die plaats biedt aan 4 personen.

Het belooft een prachtige zomer te worden!

2 juni 2018

We zijn weer helemaal op dreef! Dagelijks varen we met meerdere ballonnen. We genieten ervan om samen op pad te zijn met onze passagiers.

Ook in Afrika hebben we een luchtballon

14 mei 2018

Op dit moment voert in Ghana-Afrika één van onze teams vaarten uit met onze luchtballon die we daar gestationeerd hebben. De ballon maakt een promo-toer van zuid naar noord door het land. Het is de allereerste en enige luchtballon die actief is in Ghana. Vanmorgen startte de ballonvaart op de binnenkoer van het slavenkasteel in Cape Coast, aan de zuidkust.

Privé vaarten

25 april 2018

Steeds meer groepjes passagiers kiezen ervoor om een aparte ballon af te huren voor hun vaart. We kunnen hierin heel flexibel zijn, omdat we veel ballonnen hebben, in alle verschillende formaten. Voor elke boeking heb je de keuze tussen de formules 'varen met andere mensen in een mand' of 'varen in een aparte ballon'. Bespreek jouw voorkeur met ons team wanneer je ons contacteert voor alle informatie over onze ballonvaarten.

Wij houden ervan om kinderen te zien genieten

22 april 2018

Kinderen zijn van harte welkom op onze startplaatsen, èn in onze ballonmanden! Bij onze briefing vooraf zorgen we ervoor dat ze goed begrijpen wat er gebeurt, en we zien erop toe dat ze in alle veiligheid van de ballonnen kunnen genieten. Ook hierin proberen we het onderscheid te maken met de kwaliteit die we leveren.

Nog 2 nieuwe kindervriendelijke ballonnen erbij

3 april 2018

Vanaf september 2018 kan je reserveren om mee te varen in één van deze 2 prachtige kindvriendelijke ballonnen! Deze dragen geen publiciteit, en zullen dagelijks ingezet worden voor vaarten in België. Heb je een voorkeur om mee te varen in één van onze speciale ballonnen? Twijfel dan niet om bij jouw boeking deze voorkeur te bespreken met ons team.

Ballonvaren over Gent

23 maart 2018

Veel van onze ballonvaarten brengen ons over Gent, één van de meest indrukwekkende historische steden in België!

YES...we zijn er weer aan begonnen!

15 maart 2018

Wat zijn we gelukkig! De lente is in het land, en we kunnen weer volop beginnen ballonvaren! Vanaf half maart plannen we opnieuw dagelijks vaarten. Heb je nog een geschenkbon liggen, of wil je graag een nieuwe boeking doorgeven? Twijfel niet: mail naar info@ballonvaren.be of bel naar 09 356 64 84. We kijken er naar uit om met jullie te gaan ballonvaren!

Extra luchtballon

10 februari 2018

Vanaf de komende lente neemt ons team een extra luchtballon in gebruik. Dit is een Cameron Z-133, geregistreerd als OO-BDP. De ballon draagt geen publiciteit, en biedt plaats aan 5 passagiers plus de piloot.

Ballonvaren boven de Alpen

22 januari 2018

Afgelopen week nam een team van AB Ballonvaarten deel aan het jaarlijkse ballonevenement in Tannheim, Oostenrijk. Door in de winter ook veel in het buitenland te varen, blijven onze piloten altijd in orde met de vereisten over het minimale aantal verplichte vaarten die de wetgeving voorschrijft.